dd1

HTLM w postach. ----

----

dd

Co chcielibyście zmienić w serwisie lub na forum.

HTLM w postach.

Postautor: Shizm » pn 17.04.2006 22:41

Wiem, że istnieje możliwość umieszczania kody HTML w postach (nie koniecznie u Nas na forum, ale ogólnie na forach z PHPBB). Niestety jakoś nie bardzo wiem jak to zrobić. Może mnie ktoś oświecić?

Pozdrawiam!!!!
A dream that will come true is not a real dream
Obrazek
Awatar użytkownika
Shizm
Pretorianin
Pretorianin
 
Posty: 185
Rejestracja: wt 12.11.2002 11:09
Lokalizacja: Guild Wars [MARS]

Re: HTLM w postach.

Postautor: Jakub Cieślak » wt 18.04.2006 9:02

HTLM? :)
Można, jak jest taka opcja odblokowana na danym forum. U nas jest zablokowane.
Obrazek
Mistrz Gimli powiada:
Cisza nie leży w naturze krasnoludów. Jednakże w lochach pełnych orków jest ona jak najbardziej wskazana.
Awatar użytkownika
Jakub Cieślak
Prefekt
Prefekt
 
Posty: 329
Rejestracja: czw 12.12.2002 22:24
Lokalizacja: JózefOFF k. Otwocka

Re: HTLM w postach.

Postautor: Shizm » czw 20.04.2006 6:20

To jest taka kwestia,ze nawet jak jest odblokowana, to nie koniecznie musi działać. Ijstnieje potrzeba wylistowania znaczników, na użycie których się zezwala i tu pojawia sie problem, bo nie wszystko da sie wycykać tak, żeby każdy skrypt pociągnęło. Jest kilka znaczników (szczegulnie dały mi się we znaki div i p), które nawet po dodaniu do listy nie są interpretowalne.

Pozdrawiam!!!
A dream that will come true is not a real dream
Obrazek
Awatar użytkownika
Shizm
Pretorianin
Pretorianin
 
Posty: 185
Rejestracja: wt 12.11.2002 11:09
Lokalizacja: Guild Wars [MARS]

Re: HTLM w postach.

Postautor: Arkon » czw 20.04.2006 8:53

Wszystko się da i wystarczy zmienić reguły dodawania postów. U nas ze względów bezpieczeństwa HTMLa nie będzie.
Do roboty!
Awatar użytkownika
Arkon
Wędrowiec
Wędrowiec
 
Posty: 33
Rejestracja: sob 05.10.2002 8:08

Re: HTLM w postach.

Postautor: Shizm » pt 21.04.2006 6:56

wystarczy zmienić reguły dodawania postów
No odkrycie to to nie jest jak dla mnie :mrgreen: Mnie bardziej interesuje jak to zmienić i przystosować na własne potrzeby. Moja odkrywczość w tym kierunku jakoś nie bardzo działa, stad moja prośba o pomoc.
A dream that will come true is not a real dream
Obrazek
Awatar użytkownika
Shizm
Pretorianin
Pretorianin
 
Posty: 185
Rejestracja: wt 12.11.2002 11:09
Lokalizacja: Guild Wars [MARS]

Re: HTLM w postach.

Postautor: RaF » pt 21.04.2006 15:35

W panelu administracyjnym, w konfiguracji jest taka opcja 'zezwól na HTML'. Wystarczy wybrać 'tak'. Można też podać tagi HTML-owe, jakie owo zezwolenie obejmuje; wpisuje się je w polu poniżej ;)
"Diese nadmierne sformalizowanie starożytnego prawa zeigt Jurisprudenz jako rzecz tego samego rodzaju, als d. religiösen Formalitäten z B. Auguris etc. od. d. Hokus Pokus des znachorów der savages" -- Karol Marks
Awatar użytkownika
RaF
Katedralny Malkontent
 
Posty: 284
Rejestracja: pt 04.10.2002 22:24
Lokalizacja: Warszawa


Wróć do Pomysły i pytania

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość